Hill House / LSS

Regal Assets Banner


© Scott Frances

© Scott Frances

Architects: Leroy Street Studio
Location: Shelter Island, United States
Lead Architects: Morgan Hare, Lesli Stinger, Meaghan Smialowski
Area: 7500.0 ft2
Project Year: 2014
Photographs: Scott Frances

Other Participants Interiors: Silkworth Interiors
Structural Engineer: Robert Silman Associates
Mep Engineer: Condon Engineering
Landscape Architect: Starr Whitehouse
Lighting Design: Clinard Design Studio


© Scott Frances

© Scott Frances

Text description provided by the architects. The Hill House is a modern year-round refuge located on a wooded hillside. The house, acting as a threshold, marks the transition from trees to rolling fields that extend to the distant waterfront. Because it is situated on a nature preserve and protected wetlands, great care was taken to design a home reverential to its location. The client, a trustee of the Shelter Island Nature Conservancy, requested a home that was sensitively knit into the site with intimate spaces for the family and a large outdoor event space for entertaining.


© Scott Frances

© Scott Frances


Ground Floor Plan

Ground Floor Plan


© Scott Frances

© Scott Frances

A series of stone retaining walls form stepped terraces in the landscape. Two hovering cedar-clad boxes linked by a multi-purpose roof deck, shelter the interior and exterior public spaces below, and house the private components of the program. These two “pavilions” float over a dematerialized first floor made of glass that allows the site to remain uninterrupted. The house is a mediator between forest and meadow.


Elevation

Elevation


© Scott Frances

© Scott Frances


Upper Floor Plan

Upper Floor Plan

The homeowners, are actively involved with the Island’s land trust and enjoy spending time outdoors. The couple requested space for beekeeping, a chicken coop, and greenhouse. The house includes a green roof and xeriscape landscaping with native plants that do not require irrigation due to restrictions on Shelter Island. The House has an inherent duality between private living and active, outdoor living. The design team was inspired by the extensive woodland site, which became a constantly reoccurring element seen in the house’s design, material, program, and form. 


© Scott Frances

© Scott Frances

Original Article : HERE ; This post was curated & posted using : RealSpecific


Best Clickbank Products